Pages

Barbecue in the vineyards / Grillade dans les vignes

March 23 / 23 mars

  
We're finishing up pruning! To break up the hours of hard labor we sometimes have barbecues in the vineyards.  Here we did some pruning (not a lot) in the old vineyard La Joupatière with  Nick Ryan,  Aussie wine writer and Belinda Heinrich.

La fin de la taille n'est pas loin.  Nick Ryan, journaliste en vin australien et Belinda Heinrich sont venus tailler (un peu) avec nous dans la vielle vigne, La Joupatière, et faire une grillade dans les vignes.
 





Didier uses the vine cuttings to make bundles as a filter in the vats.  It is tied on the inside in front of the spigot  so it won't get stopped up.  The cutting bundles work better than the  stainless filters you can buy so we, and many others, still use them.  When we are done with them we dry them and then they give that little sum'em sum'em to the barbecue. 

Didier utilise les sarments pour faire des filtres dans les cuves. On attache un petit fagot à l'interieur devant les vannes et ils empechent les raisins de les boucher. Ça marche mieux que les filtres en inox et après les avoir utilisé on peut faire des grillades avec !


Visit to the site of the future house and winery.  View from my future kitchen above!
Une petite visite du site de la future maison et cave.  La vue de ma cuisine future dessus!